over MIJ

Welkom bij 'dwerg ruwhaar' teckelkennel Smoochy Poochy.

Mijn naam is Jessica Drenthen-Frijling en ik ben woonachtig in het mooie Overijsselse Vechtdal. Deze mooie streek wordt gekenmerkt door de prachtige wandel- en fietsroutes en haar vele campings in een bosrijke omgeving. Van kinds af aan heb ik altijd een hond gewild, maar het kwam er pas van toen ik al lang en breed het huis uit was. Toen ik op mijn eerste cursusdag voor de opleiding Hondentrimmen aan het Cursuscentrum Dierverzorging te Barneveld oog in oog kwam met een dwergteckel, was ik direct verkocht. Toen de eerste kennismaking met een teckel op de trimtafel tijdens mijn stageperiode ook positief verliep, wist ik: Ik wil een dwergteckel! Na het voltooien van mijn opleiding en het openen van mijn eigen trimsalon, kwam die er dan ook. In augustus 2007 kwam Jip bij ons gezin en een jaar later volgde Sterre. Uiteindelijk ontstond de wens om te gaan fokken. Na het aanvragen van een kennelnaam en een studie Kynologische kennis werdt deze wens werkelijkheid. Helaas heb ik van beide honden veel te vroeg afscheid moeten nemen, maar ze zullen altijd een plekje in mijn hart hebben. Zij hebben mij de liefde voor honden en het ras geleerd.

In het verleden heb ik alle drie groottes (kaninchen, dwerg en standaard) gefokt, maar in 2014 heb ik besloten om mij toe te leggen op de dwerg ruwhaar. Voor mij de ideale maat en karakter. Ik besteed veel tijd aan het plannen van de juiste combinaties en het zoeken naar informatie over de toekomstige huwelijkspartners voor mijn dames. Hierbij kijk ik naar type en anatomie, maar het karakter en gezondheid zijn hierbij van even groot belang. Ik heb een duidelijke visie wat betreft het type van mijn perfecte teckel: Lang, laag, voldoende substantie, een duidelijke aanwezige voorborst in combinatie met harmonische hoekingen in de voor- en achterhand die zorgen voor een vloeiend en effectief gangwerk. Wat hierin absoluut niet mag ontbreken is een expressief hoofd en last but not least: een RUWE vacht. Als trimster vind ik dit om diverse redenen een zeer belangrijk aspect. Ik heb hierover twee e-books geschreven. Deze kan je hier downloaden.

Teckelkennel Smoochy Poochy staat geregistreerd bij de Raad van Beheer en de Fédération Cynologique Internationale (FCI). Hoewel fokken voor mij pure liefhebberij is, en dus kleinschalig, neem ik het fokken zeer serieus en zal ik er alles aan doen om naast exterieur ook te fokken op karakter en gezondheid. De honden waarmee ik fok worden jaarlijks getest op PRA, cataract en distichiasis. Tevens ben ik lid van de Nederlandse Teckelclub (NTC) en officieel NTC-fokker.

Ondanks de stoere aard van de teckel, zijn het vooral ook echte knuffelkonten. Vandaar de naam Smoochy Poochy, wat vrij vertaald klef of knuffelig hondje betekent. Maar vergis u niet! De teckel is een grote hond in een kleine verpakking.