Gastgezin

Ik wil dat mijn (fok)honden als volwaardige gezinshonden kunnen leven en daarom heb ik ervoor gekozen om maar met een beperkt aantal honden bij ons thuis samen te leven.

 

Ik wil graag de aandacht en liefde aan iedere hond persoonlijk kunnen geven en dat gaat niet als er heel veel honden rondlopen. Net zoals veel andere fokkers heb ik ervoor gekozen om met gastgezinnen te werken.

Het komt geregeld voor dat er in een nestje een pup geboren wordt van uitzonderlijke kwaliteit; denk aan karakter, bouw, vacht etc. Als de pup het nest verlaat, weet ik nog niet of zo’n pup uiteindelijk helemaal geschikt zal zijn om in mijn fokprogramma te worden opgenomen; dat weet ik pas als de hond ongeveer 12-18 maanden oud is, zijn gebit volledig heeft gewisseld, lichamelijk en geestelijk is volgroeid en alle gezondheidstesten met goed gevolg heeft ondergaan. Een gastgezin krijgt een pup in bruikleen die ik voor de fokkerij wil aanhouden. Mocht ik besluiten om niet met de hond te gaan fokken, dan wordt het eigendom van de hond overgedragen aan het gastgezin. In de meeste gevallen zal een hond wel geschikt blijken voor ons fokprogramma en gaat de procedure als volgt:

Teefje

Een teefje zal maximaal twee keer bij ons terugkomen om te bevallen. Ze komt dan ongeveer een week voor de uitgerekende datum bij ons logeren tot de puppy's groot genoeg zijn om het nest te verlaten. Tijdens die periode is het gastgezin natuurlijk van harte welkom bij ons en kan zo de kraamtijd van dichtbij meemaken. Voor de dekking of andere fokgerelateerde bezoeken aan de dierenarts wordt ze ’s ochtends opgehaald en meestal dezelfde dag weer teruggebracht. Heel soms blijft ze een nachtje logeren bij ons. Na een tot twee nestjes wordt het eigendom aan het gastgezin overgedragen zodat de hond haar verdere leven als gezinshond bij het gastgezin zal doorbrengen.

Reutje

Een reutje zal als hij mag dekken meestal maar eventjes weg zijn en zal graag meegaan. Hij heeft immers een leuke bezigheid in het vooruitzicht. Het gastgezin hoeft hun hond dus maar af en toe eventjes te missen. Wanneer de reu met pensioen gaat, zal net als bij een teefje het eigendom, overgaan naar het gastgezin waar hij zijn verdere leven blijft wonen.

Gastgezin worden?

Om een band met de hond te behouden en ervoor te zorgen dat de hond zich bij mij thuis blijft voelen, spreken we op regelmatige basis af om een keer samen te gaan wandelen of even langs te komen, zodat hij/zij met de andere honden kan spelen. De honden die ik plaats in een gastgezin zijn (in overleg) welkom bij ons.

Een gastgezin krijgt voorrang als er puppy's worden geboren. De normale dagelijkse kosten voor de hond zijn voor het gastgezin. Alle fokgerelateerde kosten zijn voor mijn rekening. Wanneer u interesse heeft om als gastgezin te fungeren stel ik ook een aantal eisen aan uw gezin:

• U woont bij voorkeur binnen een straal van 100 km van mij vandaan. Verder is bespreekbaar.
• U beschikt over een omheinde tuin (mits u niet op een appartement woont uiteraard)
• U heeft de tijd om de hond dagelijks in ruime mate te laten bewegen
• U gaat met de hond naar puppycursus
• U gaat 2-4 keer per jaar met de hond naar de trimsalon
• De hond is zelden alleen

Als u hieraan voldoet en het lijkt u leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn fokprogramma te leveren, dan kom ik graag met u in contact.

Jessica Kremer-Frijling

0628528728
info@smoochypoochy.nl