Mijn honden

Kwaliteit boven kwantiteit

Mijn motto is: Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Op papier ben ik wellicht een kennel, maar mijn teckels leven bij ons in huis en horen bij ons gezin. Ik wil ze persoonlijke aandacht kunnen schenken en ze kunnen geven wat ze nodig hebben. Daarom heb ik slechts een beperkt aantal honden in huis en fok ik gemiddeld 1-2 nestjes per jaar. Van mijn eerste twee teckels, Jip en Sterre, hebben wij helaas veel te snel afscheid moeten nemen. Jip is door een noodlottig ongeval veel te jong overleden, maar voor altijd in ons hart. Sterre overleed toen haar tweede nestje drie weken oud was.

Reuen

facebook_1562099002021
Gijs

Smoochy Poochy Lionel Itchy

Gijs is bij mij geboren, maar heeft zijn eerste levensjaar niet bij mij gewoond. Door verdrietige omstandigheden heeft zijn baas afstand van hem moeten doen en is hij bij mij als fokker terug gekomen.

Gijs is voor ons letterlijk en figuurlijk een lot uit de loterij. Hij heeft een gouden karakter. Hij is stabiel, kalm, dol op knuffelen en erg gericht op mensen.

Naast zijn mooie karakter, is hij ook Clubwinner 2017 en Nederland Kampioen.

Joost

Smoochy Poochy Napawleon

Ook Joost is door omstandigheden bij ons teruggekomen en het is inmiddels gebleken dat hij zich het prettigste bij ons en in een roedel voelt.

Als puppy was hij een dik propje en nog steeds is hij flinke, maar inmiddels gespierde jongeman. Joost is een echte knuffelkont die ook bewust om die aandacht komt vragen en werkt graag met zijn baas.

Joost is gecastreerd en dus niet beschikbaar als dekreu.

facebook_1562098436167
James

Baltiyskiy Talisman Coffee Dream

James heb ik vanuit Rusland geïmporteerd, omdat er in Europa weinig chocoladebruine dwerg ruwhaar dekreuen zijn en in veel gevallen te dicht verwant zijn aan mijn eigen teefjes. Met James heb ik dus 'nieuw bloed' naar Nederland gehaald voor meer genendiversiteit.

James is een enorm lief en zachtaardig hondje wat dol is op andere honden, kinderen en zelfs andere dieren.

James is Champion en Grand Champion van Montenegro, Podgorica Winner 2021  en CRUFTS QUALIFIED

James heeft een geldig oogonderzoek en staat ter dekking voor passende teven.

Baltiskiy Talismann Coffee Dream
Sancho

Baltiyskiy Talisman J'yakhont

Sancho heeft de unieke kleur en patroon bruintijger en is net als James afkomstig Rusland. Geboren op 18.01.2021 uit SHERMAN IZ NOVO-PEREDELKINO en MOKKO MAKSIMUM ERA.

Sancho is een blij en rustig reutje.

Sancho is Youth Champion en Youth Grandchampion van Montenegro, tevens CRUFTS QUALIFIED.

 

Sancho2
Joep
Joep

Mokko Maksimum Apomat

Ook Joep heb ik uit Rusland geìmporteerd voor de genendiversiteit voor mijn eigen chocoladebruine dames. Joep woont in een gastgezin in de buurt.

We hopen hem dit jaar officieel in te kunnen schrijven in het Nederlands stamboek, het oogonderzoek te doen en zijn showkwalificatie te behalen om hem in te mogen zetten voor de fokkerij.

Teven

IMG-20190529-WA0037
Karma

Smoochy Poochy Lady Kaka

Karma is een ondeugende dame. Aanhankelijk, lief, doorgaans rustig, maar laat zich allesbehalve de kaas van het brood eten. Ze speelt graag met andere honden, maar kom niet aan haar speelgoed en mandje. Dat is ècht van haar en dat laat ze duidelijk, maar correct weten. Ze heeft bewezen een geweldig lieve en zorgzame moeder te zijn.

Hazel

Smoochy Poochy Hairmione Growler

Hazel is een dochter van Karma en Bolsjevik von der Fùnf Seen woont bij een gastgezin, zodat ze beschikbaar blijft voor mijn fokkerij. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder.

Eind 2022 ga ik het oogonderzoek laten doen en uitbrengen op show, zodat ik hopelijk eind 2022-begin 2023 haar eerste nestje met haar kan fokken.

Hazel
Summer
Summer

Smoochy Poochy Licky Minaj

Summer is een dochter uit het eerste nestje van Smoochy Poochy Joan of Bark (Maddy) en haar Franse lover Noureev de Buch de la Perouse. Ze is geboren op 6 maart 2020.

Op 6 november 2021 tijdens de 𝗗𝗼𝗴𝘀𝗵𝗼𝘄 𝗕𝗹𝗲𝗶𝘀𝘄𝗶𝗷𝗸 werd Summer 1 Uitmuntend, CAC, CACIB
en Beste teef. Ze behaalde hiermee het CAC, CACIB en QUALIFIED FOR CRUFTS 2022 met dank aan haar handler Kelly Koning - Ouwerkerk
Moos

Smoochy Poochy Michelle Obarkma

Moos is een dochter van Lotus en James. Mede door haar chocoladebruine kleur en stamboom heb ik besloten haar aan te houden voor mijn fokkerij. Moos is woonachtig bij een gastgezin.

Moos is, net zoals haar moeder en vader, een enorm relaxt hondje en een echte goedsul. Ze past zich eenvoudig aan en maakt zich niet zo gauw druk.

Moos2
Marietje
Marietje

Smoochy Poochy Aretha Barklin

Marietje is een dochter Smoochy Poochy Joan of Bark en onze James. Net zoals haar ouders heeft ze een intens bruine vacht. Ze is een lief hondje, maar net als haar moeder ook lekker eigenwijs.

Marietje woont bij een gastgezin, zodat zij beschikbaar blijft voor de fokkerij.