Mijn honden

Kwaliteit boven kwantiteit

Mijn motto is: Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Op papier ben ik wellicht een kennel, maar mijn teckels leven bij ons in huis en horen bij ons gezin. Ik wil ze persoonlijke aandacht kunnen schenken en ze kunnen geven wat ze nodig hebben. Daarom heb ik slechts een beperkt aantal honden in huis en fok ik gemiddeld 1-2 nestjes per jaar. Van mijn eerste twee teckels, Jip en Sterre, hebben wij helaas veel te snel afscheid moeten nemen. Jip is door een noodlottig ongeval veel te jong overleden, maar voor altijd in ons hart. Sterre overleed toen haar tweede nestje drie weken oud was.

Reuen

facebook_1562099002021
Gijs

Smoochy Poochy Lionel Itchy

Gijs is bij mij geboren, maar heeft zijn eerste levensjaar niet bij mij gewoond. Door verdrietige omstandigheden heeft zijn baas afstand van hem moeten doen en is hij bij mij als fokker terug gekomen.

Gijs is voor ons letterlijk en figuurlijk een lot uit de loterij. Hij heeft een gouden karakter. Hij is stabiel, kalm, dol op knuffelen en erg gericht op mensen.

Naast zijn mooie karakter, is hij ook Clubwinner 2017 en Nederland Kampioen.

Joost

Smoochy Poochy Napawleon

Ook Joost is door omstandigheden bij ons teruggekomen en het is inmiddels gebleken dat hij zich het prettigste bij ons en in een roedel voelt.

Als puppy was hij een dik propje en nog steeds is hij flinke, maar inmiddels gespierde jongeman. Joost is een echte knuffelkont die ook bewust om die aandacht komt vragen en werkt graag met zijn baas.

facebook_1562098436167

Teven

IMG-20190529-WA0037
Karma

Smoochy Poochy Lady Kaka

Karma is een ondeugende dame. Aanhankelijk, lief, doorgaans rustig, maar laat zich allesbehalve de kaas van het brood eten. Ze speelt graag met andere honden, maar kom niet aan haar speelgoed en mandje. Dat is ècht van haar en dat laat ze duidelijk, maar correct weten. Ze heeft bewezen een geweldig lieve en zorgzame moeder te zijn.

Maddy

Smoochy Poochy Joan of Bark

Maddy is een onderdanig grietje, maar wel een enorm blij ei en een tikkeltje waaks. Ze is dol op kinderen. Toen onze zoon Kris was geboren, lag ze steevast pal naast hem als zijn beschermengel.

Maddy woont tegenwoordig bij een gastgezin, zodat ze beschikbaar blijft voor mijn fokkerij.

20190714_131854
facebook_1562098539224
Bhyndi

Smoochy Poochy One Happy Milkshake

Bhyndi is woonachtig in Borne bij mijn vriendin Fabiola en haar vrouw Marischka en hun zoons. Bhyndi woont, net zoals haar moeder Happy en Lotus, bij hen in een zogenaamd gastgezin.

Bhyndi is net zoals haar vader, Smoochy Poochy Candy Crush, een dwergje van klein formaat. Naar mensen is ze heel aanhankelijk en ook met andere honden kan ze prima door een deur, maar ze kan ook stoutmoedig zijn. Verdere karaktereigenschappen die bij Bhyndi passen zijn innemend, lief en een tikkeltje eigenwijs zoals het een teckel betaamt.

Lotus

Lotus

Lotus is niet door mij gefokt, maar door Sebasso's van Willem Hendriksen. Ze is een dochter van de door mij gefokte black and tan reu Smoochy Poochy Candy Crush. Mede door haar chocoladebruine kleur en stamboom heb ik besloten haar aan te houden voor mijn fokkerij. Lotus is woonachtig bij het gastgezin waar Bhyndi ook woonachtig is.

Lotus is een enorm relaxt hondje en een echte goedsul. Ze past zich eenvoudig aan en maakt zich niet zo gauw druk.

Lolo
facebook_1562098610484
Katy

Smoochy Poochy Katy Hairy

Katy is een klein meisje en een dochter van Karma. Haar vader is Sweetax Wonderful Willy Wonka. Katy is een echte teckel; klein van formaat, maar groots van karakter en dol op kinderen.

Katy woont bij een gastgezin in Zwolle, zodat zij beschikbaar blijft voor de fokkerij.

Fame

Ranthe's Frk. Fiffi

Fame heb ik vanuit Denemarken geïmporteerd. Ze werd geboren op de dag dat ik destijds bij haar fokker was voor een dekking voor een van mijn andere teefjes, Daantje. Helaas heb ik in de zoogperiode van het nest van Daantje moeten besluiten om geen pup aan te houden èn niet meer verder te fokken met haar. De mogelijkheid om Fame te mogen kopen, kwam dan ook als een geschenk uit de hemel.

Met Fame ben ik opnieuw gestart met het opzetten van een eigen bloedlijn. Fame is een dochter van Sweetax Sixten Sparre en een kleindochter van Sweetax Lex Luthor.

Fame heeft inmiddels drie nestjes gehad en is met pensioen.

facebook_1562098626216