Over mij
Over mij

Mijn naam is Jessica Kremer-Frijling en ik fok sinds 2010 op kleine schaal dwerg ruwhaar teckels onder de kennelnaam Smoochy Poochy.

Samen met mijn man, zoon en teckels ben ik Hond va nhet jaar show 2017woonachtig in het mooie Overijsselse Vechtdal dat wordt gekenmerkt door prachtige wandel- en fietsroutes en de vele campings in bosrijke omgeving. Van kinds af aan heb ik altijd een hond gewild, maar het kwam er pas van toen ik al lang en breed het huis uit was. Tijdens mijn eerste lesdag van de opleiding Hondentrimmen smolt ik als sneeuw voor de zon voor een ruwharig dwergteckeltje genaamd Geisha. Ook daarna bleef ik een zwak houden voor dit ras, dus na het openen van mijn eigen trimsalon deed de eerste dwerg ruwhaar teckel in april 2007 zijn intrede bij ons in huis; een donker wildkleur reu Jip. Een jaar later volgde een rood teefje genaamd Sterre.

Uiteindelijk ontstond de wens om te gaan fokken en na het aanvragen van een kennelnaam bij de FCI en een studie Kynologische Kennis I werd deze wens werkelijkheid. Helaas heb ik van zowel Jip als Sterre veel te vroeg afscheid moeten nemen, maar zij zullen altijd een belangrijke plek in mijn hart en mijn liefde voor het ras blijven innemen.

In het verleden heb ik alle drie groottes (kaninchen, dwerg en standaard) gehad, maar in 2014 heb ik bewust besloten om mij toe te leggen op de dwerg ruwhaar. Voor mij hebben zij de ideale maat en karakter. Ik besteed veel tijd aan het plannen van de juiste combinaties en het zoeken naar informatie over de toekomstige partners voor mijn teefjes. Hierbij kijk ik naar type en anatomie, maar het karakter en gezondheid zijn van even groot belang.

Ik heb een duidelijke visie wat betreft het type van mijn perfecte teckel: Lang, laag, voldoende substantie, een duidelijk aanwezige voorborst in combinatie met harmonische hoekingen in voor- en achterhand die zorgen voor een vloeiend en effectief gangwerk. Wat hierin niet mag ontbreken is een expressief hoofd en niet in de laatste plaats: een RUWE vacht. Als trimster vind ik dit om diverse redenen een zeer belangrijk aspect. Ik heb hier twee e-books geschreven. Deze kan je hier downloaden.

Als kennel sta ik geregistreerd bij de Raad van Beheer en de Fédération Cynologique Internationale (FCI). Fokken is voor mij pure liefhebberij (en dus kleinschalig), maar desalniettemin neem ik het zeer serieus en zal ik er alles aan doen om naast het fokken van een aansprekend en rastypisch uiterlijk ook te fokken op karakter en gezondheid. De honden waarmee ik fok worden jaarlijks getest op PRA, cataract en distichiasis. Ik ben lid van de Nederlandse Teckelclub (NTC) en officieel NTC-fokker.

Ondanks zijn stoere aard, zijn teckels ook echt dol op knuffelen, vandaar mijn kennelnaam 'Smoochy Poochy' wat vrij vertaald klef of knuffelig hondje betekent. Maar vergis je niet! De teckel is een grote hond in een kleine verpakking.